Menu </span> Menu </span>
image

Menu

Drinki - Koktaile

DASH: kilka kropel ok 1 ml lub szczypta

SPLASH: niewielki chlust

 

Wódka


30 ml: wódka
40 ml: sok jabłkowy
10 ml: syrop lawendowy
10 ml: syrop truskawkowy
Szkło: kieliszek koktailowy
Metoda: wstrząsany w shakerze

 


20 ml: Smirnoff
10 ml: koniak
10 ml: gin Tangeray
10 ml: grenadyna
50 ml: sok pomarańczowy
Splash: świeży sok z cytryny
Splash: syrop cukrowy

Dopełnić wodą gazowaną

Szkło: wysoka szklanka
Metoda: Mieszamy w szklanicy i przecedzamy do szklanki. Dopełniamy wodą gazowana.

 


40 ml: wódka
20 ml: amaretto
10 ml: gin Tangeray
Szkło: niska szklanka
Metoda: bezpośrednio w szkle

 


40 ml: wódka
20 ml: blue curacao
30 ml: świeży sok z cytryny
10 ml: syrop cukrowy
60 ml: sok pomarańczowy (świeży)
Splash: świeży sok z cytryny
Szkło: wysoka szklanka
Metoda: wstrząśnięty w shakerze

 


40 ml: wódka
20 ml: apricot brandy
30 ml: sok pomarańczowy
Szkło: kieliszek koktailowy
Metoda: wstrząśnięty w shakerze

 

 

40 ml: wódka
Dopełnić sokiem z pomarańczy.
Szkło: wysoka szklanka
Metoda: bezpośrednio w szkle

 


20 ml: wódka
20 ml: krupnik likier
20 ml: gin żubrówka
20 ml: sok jabłkowy
Szkło: kieliszek koktailowy
Metoda: wstrząsany w shakerze

 


40 ml: wódka
80 ml: piwo imbirowe
5 ml: świeży sok z limonki
Szkło: wysoka szklanka
Metoda: bezpośrednio w szkle

 

 

Wódki smakowe


40 ml: wódka gruszkowa
20 ml: sok jabłkowy
Dash: genadyna
Szkło: kieliszek koktailowy
Metoda: wstrząsany w shakerze

 

 

20 ml: Malibu
20 ml: likier brzoskwiniowy
60 ml: sok pomarańczowy
20 ml: Finlandia Redberry
Szkło: wysoka szklanka
Metoda: Wlewamy do wys. szklanki Malibu i likier brzoskwiniowy. Wrzucamy wisienkę koktailową. Dopełniamy do pełna lodem. Delikatnie po kostkach lody lejemy sok pomarańczowy, a następnie Finlandię, tak aby powstały warstwy.

 


40 ml: żubrówka
Dopełnić sokiem jabłkowym.
Szkło: wysoka szklanka
Metoda: bezpośrednio w szkle

 


40 ml: żubrówka
  świeży ogórek
Dopełnić sokiem jabłkowym
Szkło: wysoka szklanka
Metoda:

Metoda: kroimy świeżego ogórka na plasterki lub wzdłuż, wkładamy do szklanki i zalewamy żubrówką. Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę. Dopełniamy sokiem jabłkowym i dodajemy lód.

 

Gin


30 ml: gin
30 ml: blue curacao
15 ml: wytrawny wemuth
15 ml: sok pomarańczowy
Szkło: kieliszek koktailowy
Metoda: wstrząsany w shakerze

 

40 ml: gin
25 ml: świeży sok z cytryny
15 ml: syrop cukrowy
Szkło: niska szklanka
Metoda: wstrząsany w shakerze

 

40 ml: gin
30 ml: świeży sok z cytryny
15 ml: syrop cukrowy
Dopełnić wodą gazowaną
Szkło: wysoka szklanka
Metoda: wstrząsany w shakerze, przecedzony

 

40 ml: gin
40 ml: jasny rum
15 ml: świeży sok z cytryny
15 ml: grenadyna
Szkło: kieliszek koktailowy
Metoda: wstrząsany w shakerze

 

Whisky


25 ml: szkocka whisky
25 ml: czerwony wermuth
Dash: Angostura Bitters
Dash: syrop cukrowy
Szkło: niska szklanka
Metoda: wstrząsany w shakerze

 

40 ml: whisky (burbon)
25 ml: sok z cytryny
15 ml: syrok cukrowy
Szkło: niska szklanka
Metoda: wstrząsany w shakerze

 

40 ml: szkocka whisky
20 ml: amaretto
Szkło: niska szklanka
Metoda: bezpośrednio w szkle

 

50 ml: whisky
15 ml: wytrawny wermuth
Dash: Angostura Bitters
Szkło: kieliszek koktailowy
Metoda:

Mieszamy w szklanicy barmańskiej, przecedzamy do kieliszka, dekorujemy skórką z cytryny.

 

50 ml: whisky
10 ml: wytrawny wermuth
10 ml: czerwony wermuth
Dash: Angostura Bitters
Szkło: kieliszek koktailowy
Metoda:

Mieszamy w szklanicy barm. Przecedzamy do kieliszka, dekoracje skórka z cytryny lub wisienka.

 

Rum


40 ml: jasny rum
  sok z 1/4 limonki
Dopełnić Coca-Colą
Szkło: wysoka szklanka
Metoda: Wlewamy rum do szklanki, dopełniamy colą, wyciskamy sok z ¼ limonki i wrzucamy świeżą ćwiartkę limonki do środka.

 

 
40 ml: ciemny rum
20 ml: Amaretto
20 ml: blue curacao
120 ml: sok jabłkowy
Szkło: wysoka szklanka
Metoda:

wstrząsamy w shakerze

 

 
50 ml: ciemny rum
30 ml: sok z cytryny
15 ml: grenadyna
Dopełnić wodą gazowaną
Szkło: wysoka szklanka
Metoda:

wstrząsamy w shakerze

 

 
40 ml: jasny rum
  1/2 limonki
  kilka listków mięty
  2 łyżeczki cukru brązowego
Dopełnić wodą gazowaną
Kruszony lód
Szkło: wysoka szklanka
Metoda:

Ugniatamy limonkę z cukrem w szklance, dodajemy mięte i ponownie lekko ugniatamu, zasypujemy kruszonym lodem i wlewamy rum , mieszamy → woda gazowaną lub spritem.